HTML

Balaton

reklám

Címkék

Friss topikok

Linkblog

A világörökség része lehet a balatoni térség

2009.02.13. 10:10 theprett

Méltó a sokféle értékkel rendelkező balatoni térség arra, hogy a világörökség részévé váljon – hangzott el csütörtökön azon a keszthelyi fórumon, amelyen egyeztetés kezdődött arról, hogy milyen feladatokkal, előnyökkel és hátrányokkal járhat a rangos cím elnyerése.

A Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) által a Balaton világörökséggé tételével kapcsolatban elindított folyamatban minden településnek egyet kell értenie, de még sok az ismerethiány, ezért van szükség tájékoztató és egyeztető fórumokra az érintett települések lakosságával, szakembereivel – mondta Suchman Tamás.

A BFT elnöke Czoma Lászlóval, a Festetics kastély igazgatójával és Ruzsics Ferenccel, Keszthely polgármesterével hasonlóan nyilatkozva amellett szállt síkra, hogy a balatoni kulturtáj értékeit a világörökségi cím elnyerésétől függetlenül is meg kell védeni a következő generációk számára. Suchman Tamás kiemelte: a balatoni térség speciális és egységes abban, hogy települései megélhetésében szerepet játszik a természeti értékek generálta turizmus. Fontos lenne, hogy a régió a következő 3-4 évben egy világörökségi cím elnyeréséhez méltó tervekkel készüljön az unió 2013-tól kezdődő fejlesztési ciklusára.

(Forrás: MTI)

Lake Balaton & Other by gbear.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr99940558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása