HTML

Balaton

reklám

Címkék

Friss topikok

Linkblog

Lezártak egy Tesco-benzinkutat

2009.02.14. 11:11 theprett

Lezárták a balatonboglári Tesco-benzinkutat, mert nem a magyar szabványnak megfelelő üzemanyagot árult - mondta Leopold Róbert, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) sajtófelelőse.

Az ellenőrzést végző pénzügyőrök a balatonboglári Tesco-benzinkúton olyan üzemanyagot találtak, amely nem felel meg a hatályos magyar szabványnak. A nyáron átadott balatonboglári töltőállomást lelakatolták, bezárták shopot, az utóbbinak még az ablakait is elfedték. A lánccal lezárt bevezető úton arról tájékoztatja két tábla a "kedves vásárlókat", hogy "A benzinkút és a shop nyitva tartása technikai okok miatt szünetel. Nyitás március 13-án 14 órakor".

A vámhatóság sajtófelelősének tájékoztatása szerint a jövedéki törvény előírja, hogy üzemanyagtöltő-állomáson kizárólag olyan üzemanyag forgalmazható, amely megfelel a magyar szabványnak. Ha ezt a kötelezettséget egy benzinkút megsérti, akkor az első jogsértés alkalmával 30 napra, a második és további jogsértés alkalmával 60 napra bezárják.

Arra a kérdésre, hogy a kúthálózat többi tagjánál észlelt-e a hatóság hasonló szabálytalanságot, azt a választ kapta az MTI, hogy a jogsértés nem köthető kizárólag egy konkrét kúthálózathoz, mivel hasonló szabálytalanság már más kutaknál is előfordult. A VPOP információi szerint jelenleg máshol ilyen eljárás nem folyik.

feed me by Wized.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr24942375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása