HTML

Balaton

reklám

Címkék

Friss topikok

Linkblog

Óriásgépek a Balaton felett?

2009.02.14. 11:43 theprett

Utas- és teherszállító repülőgépek fogadására alkalmas nemzetközi kereskedelmi repülőtér megépítéséhez kért engedélyt a környezetvédelmi hatóságtól az izraeli-svéd tulajdonosi hátterű BudaWest Airport Holding Vagyonkezelő Zrt.

 
A cég a szentkirályszabadjai volt katonai reptéren, Balatonalmádi és Veszprém környezetében tervez leszállópályát olyan gépeknek, mint a Boeing 737-es vagy az Airbus 320-as. A lap szerint ezzel tönkretennék egy egész nyaralóövezet nyugalmát, a légifolyosó érintené ugyanis a déli part siófoki térségét is.

A vállalat tanulmánya szerint a repülők bizonyos területeken akár hetven-nyolcvan decibel feletti zajt is okoznának, és két-háromszáz méter magasságban dübörögnének el a strandolók feje felett. A helyiek hétfőn 15 órakor tüntetést tartanak a beruházás ellen a Kelet-balatoni Légvédő Egyesület vezetésével Balatonalmádiban, a Pannon Kulturális Központnál, ahol aznap 16 órától közmeghallgatást tartanak az ügyben - írja a lap.
Lufthansa 747 D-ABVU by caribb.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr27942453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása