HTML

Balaton

reklám

Címkék

Friss topikok

Linkblog

Túl magas a vízszint a Balatonban

2009.02.20. 11:11 theprett

A Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság arra készül, hogy március elején meg kell nyitnia a Sió vízeresztő zsilipjét.

Balaton vízállása már két centiméterrel meghaladja a tóban biztonsággal tározható víz szintjét, és további vízszintemelkedés várható.

Az igazgató közlése szerint a Balaton jelenlegi, 112 centiméteres vízállása az üzemelési engedélyben előírt optimális felső határt már 14 centiméterrel meghaladja. A vízszintemelkedés várhatóan február második felében tovább folytatódik, ez teszi indokolttá a vízeresztés műszaki-szakmai előkészítését.

Winter Balaton by lukacsgabor.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr56954469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lujo22 2009.02.21. 08:21:23

Sztem, ameddig lehet, ne eresszék le, mert sajnos a nyári csapadék oly kevés, h rendszeresen 70 cm alá lemegy a vzszintm ami viszont túl alacsony.
És talán a mélyebb fekvésű telkeken nem kellett volna építeni nyaralókat, vagy ha igen, akkor emelt aljzattal.
süti beállítások módosítása