HTML

Balaton

reklám

Címkék

Friss topikok

Linkblog

14 centimétert kell leereszteni a Balatonból

2009.02.22. 13:19 theprett

Szombaton 14 centiméterrel volt magasabb a Balaton vízállása a kelleténél. Ezért megnyitják majd a zsilipeket és várhatóan hamarosan megjelenik a Balaton vize a Sió Tolna megyei szakaszán is.

A Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint a tó vízszintje szombaton 112 centiméter volt, ami tizennégy centivel meghaladja az erre az időszakra meghatározott optimális felső határt. A vízállás a tóban biztonságosan tárolható víz szintjénél is magasabb két centivel. Az emelkedés várhatóan folytatódik a következő napokban is, emiatt a vízügyi igazgatóság valószínűleg március elején megnyitja a vízeresztő zsilipet a Sión. Ennek műszaki előkészítése megkezdődött.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr74958274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása