HTML

Balaton

reklám

Címkék

Friss topikok

Linkblog

Velencei-tó vs. Balaton

2009.02.23. 18:09 theprett

Jelentős fejlesztések várhatók a Velencei-tó partján, a sukorói, 400 milliárd forintos gigaberuházás mellett, Gárdonyban megújul a strand, a sétány, a hajókikötő, Velencén pedig fedett sétálóutca épül, valamint szintén megújul a part környéke.

A Sukorón 400 milliárd forintból épülő, szálloda, kaszinó és élményfürdő komplexum mellett számos fejlesztés szerepel a tervek között a Velencei-tónál. A környéken az elmúlt időszakban több golfpálya-befektető is megjelent, akik Velence külterületén és Agárdtól délre kerestek megfelelő helyszínt. Gárdonyban önkormányzati és uniós forrásból a következő másfél év során több mint 2 milliárd forintból új strand, parti sétány, hajókikötő és tanösvényhálózat épülhet fel. Hasonló fejlesztésekre kerülhet sor 2010-ig a Velencei-tó kapuja projekt keretében, mely 2,2 milliárd forintos költségvetéssel rendelkezik, s hozzá a napokban nyert 1,6 milliárd forint támogatást a velencei önkormányzat. A program keretében 2700 négyzetméteres fedett sétálóutca épül, nyitott sétányt építenek a termálfürdőig, valamint megújul az Ifi strand, a partfal és a hajókikötő. Sokáig a Velencei-tó legnagyobb hiányossága a megfelelő szálláshely hiánya volt, de tavaly év végén átadták az első négycsillagos szállodát, a Velence Resort & Spát, a nyáron pedig Gárdonyban nyit a 80 szobás négycsillagos Vital Hotel Nautis.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr90961265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása