HTML

Balaton

reklám

Címkék

Friss topikok

Linkblog

Nőhet a Balaton idegenforgalmi szerepe 2009-ben

2009.02.27. 10:06 theprett

A gazdasági válság és a gyenge forint hatására nőhet a Balaton magyar turizmusban betöltött szerepe 2009-ben - mondta Róna Iván, a Magyar Turizmus (MT) Zrt. vezérigazgatója. Az MT vezérigazgatója egyben reményét fejezte ki, hogy az üdülési csekk adómentes marad.

Róna Iván a csütörtökön megnyíló Utazás 2009 turisztikai kiállítás kapcsán hangsúlyozta: a gazdasági válság hatására világszinten a közelebbi, illetve a belföldi turisztikai célpontok kerülnek előtérbe. Ezt a  tendenciát Magyarországon a gyenge forint erősíti - tette hozzá.
   
Róna Iván ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy a gyenge nemzeti valuta élénkíti a beutazó turizmust. Hozzátette: a nemzetközi marketingben a külföldieknek hangsúlyozzák az olcsó forint előnyeit.
   
Az MT vezérigazgatója reményét fejezte ki, hogy az üdülési csekk adómentes marad, hiszen nagyon sok múlik ezen a már bevett eszközön, melyből 2008-ban 41 milliárd forint értékben váltottak be.     Róna Iván kitért arra is, hogy a csekk beváltását 6 százalékos jutalék terheli, amelyből a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány időseknek, rászorultaknak biztosít üdülési lehetőséget.
   
Balázs Árpád, Siófok polgármestere osztotta Róna Iván véleményét a belföldi turizmus várható felfutásáról. A polgármester városa fejlesztéseiről szólva kiemelte egy több mint 100 autót fogadni képes parkoló kialakítását, valamint azt, hogy idén május-júniusban újra megnyílhat a Siófok-Kiliti repülőtér, ahonnan az érdeklődők Balaton feletti sétarepüléseket tehetnek.
   
A siófoki polgármester közölte: fejlesztették a nagystrand beléptető rendszerét, biztonsági feltételeit, és megújult a három éve növekvő vendégszámmal büszkélkedő Galerius élményfürdő is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr8969196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása