HTML

Balaton

reklám

Címkék

Friss topikok

Linkblog

Kaposvár már vár

2009.01.29. 20:19 theprett

Somogyban a belföldi turisták száma emelkedett tavaly, Kaposváron pedig a külföldieké. A tourinform iroda is rekordot döntött, soha ennyien nem keresték meg őket. Még svájciak is jöttek. Viszont az ide érkezők átlagosan csak két-három napot tartózkodnak itt.

Harminc éve még turistaparadicsom volt a Balaton. Óriási a tömeg 2008-ban is. A Balaton somogyi részén 420 ezren nyaraltak tavaly. A júliusi rekkenő hőség vízpartra csábította a turistákat. Többségében a belföldieket. A kempingek forgalma  viszont 50 százalékkal visszaesett. A balatoni szállodák azonban kedveltebbek voltak, mint a korábbi években. A vendégek főleg a wellnesst részesítik előnyben. Ez valószínűleg az üdülési csekknek köszönhető. 

Kaposváron több mint 18 ezer turista fordult meg tavaly. Ez félezerrel több mint egy évvel korábban. A főtéri panzió 80%-os kihasználtsággal működött.

Kaposváron az egész év forgalmas volt. A tourinform irodában csaknem 50 ezren fordultak meg. Ezzel rekordot döntöttek. A legtöbben a festők városa, az ifjúsági futballfesztivál és a lovasrendezvények idején érkeztek. Köztük egyre több a külföldi. Eddig angolok, franciák, németek és osztrákok jöttek. De tavaly sok volt a lengyel, a szlovén, a szerb és a svájci turista is. A város idén a kulturális turizmusra helyezi a hangsúlyt.

A fesztiválok és a kulturális rendezvények mellett nagyon fontos a városlátogatás, a bor és a gasztronómia megmaradt, ezt újra előnyben részesítjük erre az évre. Továbbá az élőhagyományok és a 21. század művészete, tehát a kortárs művészet lesz, amire kiemelten koncentrálunk  közölte a Kaposvári Tourinform iroda vezetője.

A magyar turizmus népszerűsítéséért felelős szervezet idén kiemelt reklámban részesíti az év települését, vagyis Kaposvárt. A városban zajló eseményeket, programokat kiadványokban, kiállításokon népszerűsítik. Ez több millió forint bevételt hozhat a megyeszékhelynek. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr48910976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása