HTML

Balaton

reklám

Címkék

Friss topikok

Linkblog

Tapolcai tavasbarlang: nem kell sorban állni

2009.02.05. 14:05 theprett

Nyáron a Balaton-felvidék környékén pihenők kedvelt programja a tapolcai tavasbarlang látogatása
Nyáron a Balaton-felvidék környékén pihenők kedvelt programja a tapolcai tavasbarlang látogatása, melyen utcai öltözékben is végig lehet csónakázni. Sokan nem is tudják, hogy a barlang – rövidített nyitva tartással ugyan –, de télen is várja az érdeklődőket.

A barlangrendszerben áramló 18–20 fokos víznek köszönhetően a klíma most enyhébb, mint a szabad levegőn, és a főszezonban jellemző sorban állással sem kell számolni. A négy kilométeres járatrendszerből ma két és fél kilométer csónakázható be. A változó mélységű, zöldes színű, kristálytiszta vízen haladva néhol az alsóbb termekbe levezető járatok is jól láthatók. Gyakran feltűnnek a helyiek által csak csetrinek hívott fürge csellék.

Az apró halak a barlang élővilágának legfeltűnőbb képviselői. A csónakázó út több csarnokon átvezet, melyek közül a legnagyobb, a Lóczy-terem mely csaknem 20 méter hosszú és 8 méter magas.

A téli nyitva tartás március 14-ig van érvényben, addig a barlang többnyire csak hétvégén van nyitva. Előzetes egyeztetés alapján azonban csoportoknak hétköznap is rendelkezésére állnak a csónakok.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr29924405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása