HTML

Balaton

reklám

Címkék

Friss topikok

Linkblog

Hétfőtől csapolják a Balatont

2009.02.27. 10:10 theprett

A szakemberek március másodikán reggel hat órakor megnyitják a Sió-csatorna zsilipjét Siófokon, és elkezdik leereszteni a felesleges vizet a Balatonból - olvasható a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság csütörtöki sajtóközleményében.


A Balaton vízállása jelenleg 115 centiméter, miközben a tó üzemelési szabályzata szerint legfeljebb 110 centiméter lehetne. A felesleg az elmúlt hetek csapadékos időjárása miatt gyűlt össze. Ennyi vizet már nem lehet biztonságosan tárolni a mederben, mert a sok víz eláraszthatja a partot, különösen a déli részen.

A vízeresztés műszaki előkészítése már napok óta tart, a szakemberek hétfőn nyitják ki a zsilipet. A felesleges víz a Sió-csatornán keresztül távozik. Eleinte másodpercenként 25-28 köbmétert engednek le, de ahogy változik az időjárás, illetve a hidrometeorológiai helyzet, úgy változhat a vízeresztés intenzitása is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr98969204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása