HTML

Balaton

reklám

Címkék

Friss topikok

Linkblog

Műholdkép: felhő és napsütés

2009.02.09. 21:11 theprett

Múlt hét közepén Magyarország déli részén a napos tavasz, északon a ködös tél volt az úr. A ködös vidék határán tíz foknál is nagyobb hőmérsékleti ugrás jelentkezett.

A felvétel északi, felső részén a ködtenger látszik. A köd fölé emelkedett a Bakony magasabb része, és – a kép bal szélének felső részén – a Kőszegi-hegység gerince is. Délen a napfényben fürdő tájak látszanak. A Balaton nyugati oldalán fehér a táj, ennek egy része szintén derült, de havas: a zalai dombokon ugyanúgy megmaradt a téli csapadék, mint a Magas-Bakonyban.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A köd déli határa érdekes helyi formákat mutat, sok helyütt követi a helyi dombok és völgyek alakját. Érdekesen tölti ki a köd a Balatont is: a keleti medencét mintegy száz méter vastagságban lepi el; ezt a réteget gátként tartja meg a Tihanyi-félsziget. A nyugati medence nagy részén a köd pedig már egészen vékony, pár méteres, épp csak elhomályosítja a tó megszokott türkiz színét.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr16933370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása