HTML

Balaton

reklám

Címkék

Friss topikok

Linkblog

Nem lesz pontytilalom az idén?

2009.02.09. 21:16 theprett

Veszprém - A Balatoni Halászati Zrt. az idén kezdeményezi a pontytilalom feloldását. Mindezt a Bakony-Balaton Horgász Szövetség (BBHSZ) küldöttközgyűlésén jelentette be a cég első embere.

Minden mozgásban, semmi sem állandó - dr. Táncsics Aladár, a BBHSZ elnöke e meglepő, de nagyon is időszerű és helytálló mondattal nyitotta meg a szövetség éves rendes küldöttközgyűlését. 

Kifejtette, a szervezetnek, a horgászoknak is alkalmazkodniuk kell a megváltozott körülményekhez. A szövetség struktúrája is változott, szétválasztották az ifjúsági és verseny munkát: a létrehozott ifjúsági és oktatási bizottság vezetője Heiter Sándor, a horgász sport bizottság vezetője pedig Tóth István lett.

A tagság elkedvetlenedett, egyfajta elidegenedés tapasztalható az önként vállalt hobbitól, fogalmazott Rajnai Árpád, a szervezet ügyvezető elnöke. Pedig a szövetség taglétszáma folyamatosan emelkedik, tavaly 42 tagegyesület 8390 horgásza volt a tagjuk. 

Beszámolójában megfogalmazta, felelősséget éreznek a térség horgászvizeiért, a horgászok számára kedvező működtetéséért, ezért a szövetség számtalan rendezvényen képviseltette magát, többet maga szervezett. Erősítették partneri kapcsolataikat. A jövőben is a az érdekvédelmi, érdekképviseleti munkát helyezik az előtérbe.

A küldöttközgyűlésen elhangzott, a szövetség vezetése az elmúlt héten tárgyalt dr. Suchmann Tamással, a Balaton Fejlesztési Tanács elnökével, vele is a balatoni horgászturizmus fejlesztése érdekében próbálnak összefogni.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium a Magyar Országos Horgász Szövetséggel közösen tavaly környezetvédelmi napot hirdetett. Az elvégzett teljesítményéért a Badacsony Sporthorgász Egyesület elismerő oklevelet vehetett át.

A közgyűlésen jelen volt Kiss György Károly, a Balatoni Halászati Zrt. elnök-vezérigazgatója, aki elmondta, a cégnél áttértek a keresztéves telepítésre, eszerint április 1. és március 31. között legalább 350 tonna pontyot tesznek a tóba. 

Arról is tájékoztatott, hogy az idén kezdeményezik a balatoni pontytilalom feloldását, mert tavaly úgy tapasztalták, hogy ennek nem sok értelme van.

Big Carp by solar_productions.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr87933384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása