HTML

Balaton

reklám

Címkék

Friss topikok

Linkblog

Balatoni hajók napenergiával?

2009.03.10. 07:51 theprett

Napenergiával és bioüzemanyagokkal is közlekedhetnének a balatoni hajók - a víziónak mielőbb valósággá kell válnia. Határozottabb fellépést sürget a bioüzemanyagok hajózásban való hasznosításának terén a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

Úgy nem lehet fejleszteni, hogy az egyik évben napirenden van a téma, a következő évre megint elfelejtik - szögezte le a szakember, aki kiemelte: a bioetanollal, biogázzal vagy napkollektor segítségével Európában sok helyütt hajóznak. A környezettudatosság a Balatonon különösen fontos lenne.

A ma még mesebelinek tűnő fejlesztések előtt is vannak égetően fontos beruházások, melyek ugyancsak előrelépést jelentenének. Motorcserékkel még gázolaj felhasználásával is lehet hajózni. Horváth Gyula szerint tarthatatlan, hogy a cégek csak saját forrásaikra támaszkodhatnak, ha a környezeti terhelést csökkentő fejlesztésekről van szó. A hajózási társaság tavaly négy-öt új hajómotort vásárolt, a további cserékre még kétszáz-kétszáz-ötvenmillió forintra lenne szükségük. Egy-két hajó még ma is keletnémet motorral töfög a tavon.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr48992943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása