HTML

Balaton

reklám

Címkék

Friss topikok

Linkblog

Viharos szél és erős havazás várható éjszaka

2009.02.08. 22:47 theprett

Viharos, akár 100 kilométer/órás szélre és intenzív havazásra kell számítani éjszaka a Dunántúlon Fodor Zoltán, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa szerint

Az ügyeletes meteorológus elmondta, az ország észak-nyugati részén, Sopron környékén már most is 70-80 kilométer/órás széllökéseket mérnek, a következő órákban pedig a Dunántúl egyre nagyobb területén várhatóak viharos széllökések, amelyeknek ereje csak hétfőn fog mérséklődni.
Tájékoztatása szerint a széllökések ereje többnyire 60 és 90 kilométer/óra között lesz, azonban a magasabban fekvő területeken, például a Dunántúli-középhegységben, valamint a Balaton környékén erősebb, akár 90-100 kilométer/órás szél is lehet.

Fodor Zoltán közlése szerint közlekedés szempontjából jelentős gondot okoz, hogy az eső, havas eső havazásba megy át, amely az éjféli órákig a Duna vonaláig terjed majd.
A Dunántúlon a hétfő reggeli órákig több helyen 2-10 centiméternyi hó hullhat, de lesznek olyan területek a Dunántúli-középhegységtől északra, például Veszprém és Komárom-Esztergom megyében, ahol akár 10-20 centiméter hó is eshet - mondta a meteorológus, hozzátéve: egész éjszaka hófúvásokra kell számítani az országrészben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://balaton24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr30931232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása